Show Project InfoHide Project Info

van breestraat

opdrachtgever: particulier
ontwerp: 2020
locatie: van Breestraat | Amsterdam
omvang: 300 m2
team: studioquint i.s.m. Carla Herrera

Vandaag is de vergunning verleend voor de interne verbouwing van een prachtig monumentaal pand in het Museumkwartier in Amsterdam. Al tijdens een eerste bezichtiging werd duidelijk dat het 19de eeuwse pand, door een aantal ingrijpende aanpassingen in loop der jaren veel van zijn oorspronkelijke waarde en charme had ingeboet. Ontwerpdoelstelling was dan ook om de indeling zo veel mogelijk terug te brengen naar de historische staat en de oorspronkelijke, rijke ornamentering weer tot zijn recht te laten komen.

De ruimteclaim die de beoogde verduurzaming en aanpassing aan de hedendaagse technische eisen met zich mee bracht is integraal opgelost door een nieuw, vrijstaand volume toe te voegen, centraal gesitueerd tussen de voor- en achterkamer. Door het volume vrij te houden van plafond en de wanden is de oorspronkelijke openheid tussen voor en achterkamer herstelt.

 

Het ontwerp is en samenwerking tussen studioquint en Carla Herrera.